torstai 7. lokakuuta 2010

Taas hyväntekeväisyyttä!

Jostakin syystä saan sähköpostiini tiedotteita Deski-nimiseltä lehdistöfirmalta. Tällä kertaa tiedote kolahti kunnolla, esiintyyhän siinä sana villasukka! Hyväntekeväisyydestä on kyse, ja tempausaikakin osuu osittain päällekkäin Sukkasadon kanssa:


A.Vogel, Naisten Pankki ja Suuri Käsityö parantavat maailmaa perinteisin kotikonstein
Perinteisillä vilustumisen parannuskeinoilla, villasukilla ja Echinaforcella, voi nyt parantaa maailmaa.
A.Vogel, Naisten Pankki ja Suuri Käsityö –lehti haluavat aktivoida suomalaisia auttamaan villasukkatalkoilla. Villasukkien ja Echinaforcen myynnistä saadut varat ohjataan Naisten Pankin kautta parantamaan kehitysmaiden naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja toimeentuloa.
Villasukkatalkoisiin odotetaan erityisesti nuorten panosta. Villasukat ovat yhtä trendikäs tuote kuin pipot muutama vuosi sitten.
”Puikot heilumaan nuoret ja vanhat. Keräykseen lähetetyt sukat myydään tapahtumissa joulun alla ja saadut rahat ohjataan Naisten Pankin kautta parantamaan kehitysmaiden naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja toimeentuloa. Jokaisesta myydystä Echinaforcesta ohjataan samaan kohteeseen 10 senttiä ja 5 senttiä pullon koosta riippuen”, kertoo toimitusjohtaja Marjatta Pyhähuhta A.Vogel Oy:stä.
Maailmaa parantamassa on myös joukko tunnettuja suomalaisia, jotka kaikki ovat luvanneet kutoa ainakin yhden sukkaparin keräykseen. Tyyli on kaikille vapaa. Kutojien joukossa ovat mm. Eija-Riitta Korhola, Laura Närhi, Johanna Sumuvuori, Outi Pakkanen, ja Sutu Markkanen.
Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto. Naisten Pankilla on tällä hetkellä kehitysmaissa käynnissä kahdeksan hanketta, joissa autetaan henkilökohtaisesti naisia köyhyydestä ylös.
”Avunannossa keskitymme ammattikoulutukseen ja yrittäjyyden perustaitoihin, jotta naiset voivat jatkossa ansaita toimentulonsa ja elää muista riippumattomina. Jo 25 euron lahjoituksella saadaan ammattikoulutus yhdelle naiselle”, kertoo varainhankinnan koordinaattori Liisa Melin Kirkon Ulkomaanavusta.
Villasukkatalkoot kestävät 15.10 – 31.12.2010, jolloin jokainen suomalainen voi neuloa sukkaparin tai useamman. Kaikkien sukkkien neulojien kesken arvotaan myös palkintoja. Jos sukkien neulomistaidot ovat ruostuneet, kannattaa tarkkailla osoitetta www.suurikasityo.fi, johon ilmestyy lähiaikoina opetusvideo sukkien kantapään teosta.
"Suuri Käsityö haluaa osaltaan sekä edistää suomalaisten kädentaidon säilymistä että olla mukana kehitysmaiden naisten tukemisessa. Lukijamme ovat vastuullisia ja mielellään mukana tällaisissa tempauksissa”, kertoo brand manager Sari Keurulainen Sanoma Magazines Finlandista.
Sukat voi lähettää osoitteella: A.Vogel Oy, Kumitehtaankatu 5, 04260 Kerava.
Lisätietoja:
Marjatta Pyhähuhta, A.Vogel Oy,
puh (09) 874 121,
marjatta.pyhamarjatta.pyhahuhta@vogel.fi
Liisa Melin, Naisten Pankki,
puh 050 326 3882,
liisa.melin@kirkonulkomaanapu.fi
Sari Keurulainen,Sanoma Magazines Finland,
puh (09) 120 5776,
sari.keurulainen@sanomamagazines.fi
www.villasukkatalkoot.fi
www.vogel.fi
www.naistenpankki.fi
www.suurikasityo.fi

Ei kommentteja: