keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kaksi päivää ilmoittautumisaikaa!

Tämän vuoden Sukkasadon ilmoittautuminen sulkeutuu siis perjantain jälkeen. Jos olet vielä kahden vaiheilla, liity ihmeessä - se ei velvoita mihinkään! Tällä hetkellä osanottajia on 254, eikä 254 sukanneulojaa voi olla väärässä... :)

Laitan tähän nyt jo hiukan tietoa tulevasta.

  • Kutsut alablogeihin lähetän lauantaiaamuna 29.8. Jos olet ilmoittautunut, mutta et ole saanut kutsua sähköpostiisi lauantai-iltaan mennessä, ota yhteyttä! Sunnuntai ja maanantai ovat varapäiviä mahdollisten ongelmien selvittämiselle. Tarkoitus on, että 1.9. alkaen jokaisella olisi pääsy omaan alablogiinsa.

  • Kun saat kutsun ja kirjaudut omaan alablogiisi (katso ohjeet täältä), olisi kauhean kiva jos kirjoittaisit lyhyen esittelyn itsestäsi. Käy samalla Blogger-harjoituksesta niille, joille ohjelma on oudompi. Aina kun kirjoitat blogiin jotakin, käytä yhtenä luokkatunnisteena sitä nimeä, jolla esiinnyt Sukkasadossa! Lisää vielä sen alkuun vuosiluku - siis 09Kaisa, 09lapsille tms - niin apuemojen työ helpottuu.

  • Viime vuosina käytäntö oli sellainen, että blogissa sai esitellä aiemmin valmistuneita tai aloitettuja ja Sukkasadon aikana viimeisteltyjä sukkia ym. Niitä ei kuitenkaan laskettu saldoon. Mainitkaa siis selvästi, jos käpälänlämmittimet eivät ole kokonaan Sukkasadon aikana tehtyjä, etteivät apuemännät joudu ymmälle!

  • Ja täällähän siis saa sekä neuloa että virkata, ja satoon hyväksytään sukkien lisäksi tossut, sniikkerit ja säärystimet.

  • Viime vuonna alablogeihin syntyi osanottajalista luokkatunnisteista, eli kun kirjoittaja merkitsi yhdeksi luokkatunnisteeksi osanottajanimensä, se ilmestyi samalla sivupalkkiin. Koska vanhoja luokkatunnisteita ei voi pyyhkiä pois Hillokellarista ja Heinäladosta ja ne saattavat sekoittaa tämänvuotista systeemiä, näiden blogien apuemännillä on vapaat kädet tehdä osanottajalista sillä tavalla kuin parhaaksi näkee. Hän kyllä ilmoittelee sitten "omilleen". Varmuuden vuoksi kuitenkin merkitkää kirjoituksiinne alusta alkaen luokkatunnisteen loppuun vuosiluku 09, siis esim. Kaisa09, valmis09 jne. Tämä siltä varalta, että apuemäntä poimisi käsin näkyviin ne tunnisteet, jotka koskevat tätä vuotta.

  • Tarkoitus on pyrkiä mahdollisimman suureen ei-kilpailuhenkeen. Alablogit ovat Bloggerin uuden käytännön sallima välttämättömyys (max 100 kirjoittajaa / blogi), eivät mitään keskenään kisaavia joukkueita. Tästä johtuen apuemännät ilmoittavat minulle, monetko sukat, tossut jne. on esitelty heidän alablogissaan kuluneen viikon aikana, ja minä julkaisen sunnuntaisin yhteen lasketun viikkosaldon täällä Kotiladossa. Seuratkaa tätä muutenkin tiedotusten varalta! Ja tietysti omaa alablogianne, jossa oma apuemäntänne kertoo tärkeistä asioista.

  • Jos neulotte hyväntekeväisyyteen, käyttäkää yhtenä luokkatunnisteena tempauksen nimeä! Mutta varsinaiseen arvontaan pyydän sitten tempauksen loppuessa jokaista hyväntekeväisyyteen, lapsille jne. neulonutta ilmoittamaan tietonsa minulle, en poimi niitä suoraan tästä blogista. Pitäkää siis itse kirjaa töistänne omassa blogissanne tai Ravelryssä tai vaikka ruutuvihossa! Ja seuratkaa arvontakriteerejä Kotiladon sivupalkissa.

  • Ja tärkein sääntö on tietenkin tämä: nyt pidetään hauskaa!

Ei kommentteja: