keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Pientä valmista

Minua häiritsevät langat, joiden kohtalosta en ole varma. En osaa antaa niiden rauhassa muotoutua mielikuvituksessa tuotteeksi, vaan hermoilen, että mitähän minä tuostakin...

Nyt olen saanut tehtyä jotakin toisesta yksinäisestä KIP-päivän arpajaispussikerästä. Lanka itsessään oli mielipuolisen ihanaa, Madil Line Absolutea (70 % puhdasta uutta villaa, 30 % kasmiria). Mutta valkoista, ja yksi kerä (110 metriä)!

Onneksi huomasin, että lähipiiriin tarvitaan vauvansukat. Ohje löytyi uusimmasta Kerinlehdestä. Tosin sain purkaa aluksi aika lailla, sillä ohje on Dropsin Alpacalle ja 2,5 mm puikoille, mutta Madil vaati neljämillisiä. Kun vielä lapsettomana iltatähti-kuopuksena olen täysin kyvytön määrittelemään vauvan kokoa, ensimmäisestä sukasta tuli kohtuullisen valtava ("apua, mihin meidän vauva on joutunut???? Huh, ei hätää, hän onkin vain taas valahtanut sukkaan").

Lopulta tein 8 silmukkaa / puikko (ohjeessa 10), resoria 10 krs (ohjeessa 12) ja nurjia ja oikeita kerroksia 3 (ohjeessa 4). Lanka oli aivan mielettömän suloista käsille, ei todellakaan tarvittu laastaria! Sitä piti silitellä sekä neuloessa että valmiina sukkina.


Tässä taas mielenkiintoinen mytty. Kukahan mulle leikkaisi pahvista jalankuvan, jotta saisin sukat pingotettua?? Näitä en ole vielä saanut edes höyrytettyä, jos se auttaisi. Mutta lahjaksi menossa ja mallina tuttu Saunasukka, puikkoina 3,5 mm bambut.

2 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kauniita sukkia. ;o))
Piti heti ottaa talteen tuo vauvan sukan ohje, jos kokeilisin omalle 5kk -naperollenikin tehdä sellaiset.

Pikkumyy kirjoitti...

Kauniita sukkia ootkin tehnyt.