sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Sukkasatotili avattu!


Joku se taas lähti liput liehuen ja torvet soiden mukaan Sukkasatoon ja vasta nyt ovat ekat sukat valmiina... Selityksiä löytyy, tietysti ; työpaikan muutto, viikonloppureissu ja kasvivärjäyskurssi esimerkiksi.
Mutta tärkeimpään eli sukkiin. Nämä on neulottu Fortissima Socka Colorista (Saksan paketista). Mallineule on Garter Rib Sensational Knitted Socks -kirjasta. Kantapää on raskalainen ja sukkien väri kovin pliisu kuvassa. Luonnossa harmaan-vihreän-ruskea. Tykkään tuosta mallineuleesta, sillä se on napakan venyvää. Vai onko syynä venyvyyteen lanka?

Innokkaana sukkien neulojana olisi kiva tietää, millaisista sukkalangoista muut sukanneulojat pitävät; ohkaisita vai paksuista, onko merkillä väliä, onko jokin merkki ylivertainen tai joku niin kehno, ettei sitä kannata hankkia? Entä väritys; yksiväristä, pätkävärjättyä, raidallista vaiko omatekemää? Ja puikot sitten; paksuja vai ohuita, marketin hyllystä vaiko Addit, bambuiset tai muut?
Itse olen tällä hetkellä ihastunut ohuisiin Saksasta tilattuihin lankoihin (meidän kylältä ei niitä juuri saa). Sininen väri on viimeaikoina jäänyt toiseksi vihreille ja ruskeille sävyille ja nykyisin tykkään ei-niin-selvästi-raidoittuvista-mutta-ei-ihan-yksivärisistä langoista. Ylläolevat sukat tikuttelin Addeilla, ensimmäisilläni. Suurta eroa markettipuikkoihin en huomannut.
Step sukkalanka on ihanaa mutta yllättävän nopasti saan sukan pohjat huopumaan...

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Minä pidän ainakin ohuista langoista. Viime aikoina olen eniten neulonut Regian lankoja. Silkkinen sukkalanka oli ihanaa ja bambustakin tykkään erityisesti. Muutkin ovat kivoja. Mieluiten yksivärisenä (harmi, ettei bambua saa). Ja villasekoite, ei puhdasta villaa, koska se kuluu puhki liian nopeasti. Mieluiten kudon bambupuikoilla, koska pidän puikoista kokoa 2,5 tai 2. Metalliset ovat liian painavat, sillä käsialani on löysähköä, ja puikot tippuilevat pois. Väreinä mieluisimpia ovat murretut ja maanläheiset.

satumh kirjoitti...

suurinosa meikäläisen sukista on ihan perus-seiskaveikkaa. ohuista langoista en tykkää enkä oo vielä ainakaan kokeillut mitään näitä supertykättyjä erikoisempia lankoja. puikkoina sukkailuun on parhaat bambut.