tiistai 1. syyskuuta 2009

Ensimmäinen sadonkorjuupäivä illassa

Toivottavasti kukaan ei ole saanut haavoja heinänkorsista, pudottanut hillopurkkia varpailleen tai liukastunut perunoihin - eli toivon mukaan kaikilla on ensimmäinen Sukkasadon korjuupäivä sujunut mukavasti! Ihan järkyttynyt olen siitä, että jotkut ovat jo saaneet töitä valmiiksi, huh! :) Emolla on vasta ensimmäinen sukka kantapäässä.

Vielä kerran muistutan teitä käymään täällä Kotiladossa ja penkomaan tätä: lukekaa minun kirjoittamani tiedotteet ja ohjeet, katselkaa sivupalkit läpi. En juurikaan kirjoittele tänne "turhaan", vaan yleensä minulla on aina jotakin kerrottavaa.

Samalla tavoin penkokaa omaa alablogianne. Apuemännät kirjoittavat omia tiedotuksiaan sinne, ja linkit heidän blogeihinsa löytyvät sieltä sivupalkeista, jotta yhteyden saa varmasti jos on asiaa.

Olen tuossa sitä ensimmäistä sukkaa neuloessani mietiskellyt sukanteon terapeuttisuutta. Itse aloitin ihan perusmallilla, koska en taas varmaan puoleen vuoteen ole sukkapuikkoihin tarttunut. Tulostettuna on kyllä sekä pitsiä että palmikkoakin, mutta kaikkein rentouttavin on perusmallinen sukankudin. Sen voi aloittaa missä vain, sen voi jättää kesken missä vain - olit sitten luennolla tai lääkärin odotushuoneessa tai vierailulla, perussukan voi laskea käsistään ja ottaa taas käteen, eikä tarvitse ihmetellä, missä oltiinkaan menossa.

Viime vuonna Sukkasadon klassikoksi muodostui ns. Tuulan sukka, eli vauvansukka jonka tarina kerrottiin Etelä-Pohjanmaan Käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen (Taito EP:n) sivuilla. Nyt ohje on sieltä hävinnyt ja moni kyselee sen perään. Tämä tossumalli kun ei ihan korvaa tuota mainiota sukkaa. Ilmeisesti onneksi häviäminen on väliaikaista, näin antaa ainakin Ellimelli ymmärtää Perunalaarissa. Haitaksi ei tietysti ole ottaa yhteyttä tuonne Taito Etelä-Pohjanmaahan ja toivoa mallia taas julkisuuteen.

Tietämäni mukaan nuorin tämänvuotisista sadonkorjaajista on 9-vuotias ja vanhin yli 70-vuotias. Minua lähimpänä satoa kokoaa työkaverini, kauimmaiset tulevat jopa Amerikoista asti. Että aika kattava otanta suomalaisista naisista, sanon minä! Siis mainiota ensimmäistä sadonkorjuuviikkoa teille kaikille!

4 kommenttia:

marelo kirjoitti...

oletteko nähneet tämän tempauksen minkä Etelä-karjaan rtadio tekee nenäpäivän kunniaksi
tekee nenä päivän kunniaksi. Hienon sukka tempauksen. Käykäähän lukemassa siitä täällä ja tässä linkin osite sinne:
http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2009/08/nenapaiva_lahestyy_961058.html

Kaisa kirjoitti...

Lisätty listaan!

Taika Taiga kirjoitti...

.. ja Pietarissakin kootaan Sukkasatoa. Missäköhän muualla pitkin maalimaa, olis kiva tietää?

Lissu kirjoitti...

http://www.taitoep.net/vauvan-sukan-ohje/

Tuolla taitaa olla se Tuulan sukan ohje. Nyt ainakin löytyi Taito-EP:n sivuilta.
Täytyypä kokeilla, vaikka en Sukkasadossa olekaan mukana.