sunnuntai 14. syyskuuta 2008

2. viikon saldo 8.-14.9.2008

Ihaillen olen seurannut ahkeria sadonkorjaajia tautivuoteeltani! Itse sain luotua silmukat ensimmäiseen säälittävään sukkapariin tiistaina lääkärin odotushuoneessa ja tänään vähän sitä neulottuakin... Kun ei ole ollut voimia pitää välillä edes silmiä auki, niin ei.

Linkitykset alablogien ohjeissa olivat päin honkia, eli olin linkittänyt Kotiladon sijasta omaan blogiini... Noloa. Tarkoitus ei ollut saada lisää lukijoita! :) Nyt on asia korjattu.

Erään alablogin kommenteissa on pohdittu sitä, eikö kukaan jaa sukkia kotimaassa, kun kaikissa hyväntekeväisyystempauksissa ne menevät ulkomaille. Samaan asiaan puututtiin saamassani sähköpostissa ja annettiin vinkkejä. Ainakin täältä voisi kysellä sukkien tarvetta:
  • Seurakuntien diakoniatoimistot jakavat joulupaketteja varattomille perheille, sukkien ja muun vaateavun tarvetta voi tiedustella.
  • Pelastusarmeija kaipaa kipeästi ehjiä villasukkia eteenpäin jaettavaksi!
  • Suomen Nuorkauppakamarit ry organisoi joillekin paikkakunnille Joulupuu-keräyksen - ainakin pienten lasten vanhemmat takuulla ilahtuvat, jos paketista löytyy sukkia tai muuta lämmintä.
  • Paikalliset hyväntekeväisyyskirpputorit ja joulumyyjäisiin osallistuvat hyväntekeväisyysyhdistykset ottavat varmasti mielellään vastaan sukkia.
Tämä tietysti vaatii vielä enemmän aktiivisuutta kuin se, että saisi lähettää sukat valmiiksi annettuun osoitteeseen. Sen vuoksi kertokaa ihmeessä vaikka tämän postauksen kommenteissa, jos tiedätte kotimaisen keräyksen!

Ja sitten saldoon.

Toisen Sukkasato-viikon aikana on neulottu
sukkia 125 paria
tossuja 2 paria
sniikkereitä 3 paria
säärystimiä 2 paria

eli yhteensä 132 paria käpälänlämmittimiä.

Koko Sukkasadon tähänastinen tulos on siis 241 paria.

Ja minä kun ihan tosissani kuvittelin, että alkuinnostuksen jälkeen sadonkorjuutahti hidastuu... :D

Hienoa te, jotka olette ehtineet ja jaksaneet, ja tsemppiä meille, jotka emme - muistakaa "säännöt", tarkoitus on pitää hauskaa eikä kerätä paineita!

6 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Kiva kun mainitsit nuo suomalaisetkin kohteet.
Olemme sopineet hyväntekeväisyysmyyjäisiin menevien neuleitteni osalta, että mikä ei mene adventin myyjäisissä kaupaksi, niin sitten laitan Pelastusarmeijan Joulupataan. Mutta silloin kannattaa muistaa sanoa, että kassi sisältää joululahjaksi sopivia uusia sukkia,lapasia, pipoja...etteivät mene joulunjälkeiseen lajitteluun. Onhan se kiva saada uudet sukat lahjaksi jouluna!

iso gnu kirjoitti...

Niin piti sanomani; Vautsi, mikä määrä sukkia ja muita jalkojen lämmittimiä!Hyvä me!

Matleena kirjoitti...

Jee, kyllä me ollaan saatu jo aika kasa sukkia!

Hyvä, Kaisa, kun otit esille tuon kotimaan lahoitustarpeen. Itse olen ajatellut lahjoittavani kotimaan tarpeisiin ylijäämäsukkani. Palelee ne varpaat Suomessakin, vaikka ilmasto on lämpenemässä.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Parane pian!

satumh kirjoitti...

mahottoman ahkeraa porukkaa! mulla ei oo vieläkään ees alulla yhtään mitään, sairastuminen on lannistanut mutkin.. :(

Kikka kirjoitti...

Kertoilinkin jo tuossa omassa päivityksessä Vienon Kammarista. Niillä on kotimaassa myyjäisiä, mutta avustukset menevät pääosin Karjalaan.Sinne mie vien lahjoitukseni...
Ollaan myö mahotonta porukkaa!!Ihania käpälänlämmittimiä on saatu aikaiseksi hurja määrä!