torstai 30. heinäkuuta 2009

Ilmoittautuminen vuoden 2009 Sukkasatoon alkaa kuun puolivälissä!

Vaikka olosuhteet suosivat tällä hetkellä kaikkea muuta paitsi villasukkia (kun kerran kouluissa on pakkasraja, jota kylmemmällä lapsia ei laiteta ulos, niin eikö virkamiehillä voisi olla hellerajaa, jota kuumemmalla ei tarvitsisi mennä sisään? :), olen vääntänyt vähitellen aivojani Sukkasato-asentoon.

Nyt ennakkotiedoksi ja eteenpäin kerrottavaksi: Sukkasatoa kerätään tänäkin vuonna 1.9.-31.10. Ilmoittautuminen tapahtuu 17.-28.8., siitä ja kaikesta muusta tulee tulevien viikkojen aikana jälleen tarkat ohjeet tänne Kotilato-blogiin. Älä siis iilmoittaudu vielä! Tiedotan tempauksesta aikanaan kaikilla mahdollisilla käsityöfoorumeilla, mutta sanaa saa toki viedä blogeissa ym. eteenpäin jo nyt.

Ensimmäisenä vuonna meitä oli 120, viime vuonna jo 187. Koska Bloggerissa voi nykyään olla vain 100 kirjoittajaa per blogi, loin viime vuonna kaksi alablogia: Hillokellarin ja Heinäladon. Niihin kerätään sukkasatoa myös tänä vuonna. (Jos kävisi niin iloisesti, etteivät sukittelijat mahtuisi tänä vuonna kahteen blogiin, tehdään sitten kolmas.) Olen pyyhkinyt molemmista hämähäkinverkkoja, eli poistanut kaikkien kirjoittajien käyttöoikeudet viimevuotiseen alablogiinsa. On tuurista kiinni, kummassa olette tänä vuonna! Kaikki tiedotus tapahtuu kuitenkin tämän Kotilato-blogin kautta.

Viime vuonna homma alkoi emolle käydä jo rankaksi, kun jokaviikkoinen saldojen lasku kahdesta alablogista ja lisäksi aika suurimuotoinen arvonta verotti voimia. Siksi huutelen nyt myös apuemäntien perään. Siihen hommaan saa ilmoittautua vaikka heti osoitteessa kaisantuumooksia@gmail.com (huom. 2 o-kirjainta tuumooksia-sanassa!)

Myös arpajaisia järjestetään varmaan tänäkin vuonna, jos joku lahjoittaa palkintoja, ja hyväntekeväisyystempauksista tiedotetaan myös. Jätin viimevuotiset tempaukset Kotilatoon, ilmoittakaa jos täällä on jokin joka ei ole enää voimassa, niin poistan sen. Tai jos tiedätte jonkin listasta puuttuvan tempauksen, kertokaa.

Jos olet ihan pihalla siitä, mikä kumma on Sukkasato, niin ideana on neuloa tai virkata mitä tahansa jalkoihin laitettavaa - sukkia, tossuja, sniikkereitä, säärystimiä - yhdessä muiden neulojien kanssa ja päivittää tuotos omaan alablogiin. Jollet itse ole tottunut käyttämään Bloggeria, älä jännitä, sillä tein viime vuonna tarkat ohjeet niin sisäänkirjautumisesta, kirjoittamisesta kuin kuvien lisäämisestä ja linkkien tekemisestäkin.

Käpälänlämmittimiä voi tehdä itselle, suvulle tai hyväntekeväisyyteen. Osallistujien kesken arvotaan kivoja juttuja, mutta mistään kilpailusta ei ole kyse. Sen sijaan koetetaan helpottaa itse kunkin joululahjaurakkaa, ettei niitä sukkia tarvitse väkisin vääntää sitten joulukuussa. :)

Nappi tulee tässä. Saa levittää. :)

8 kommenttia:

ammax kirjoitti...

Päivällä oli sanan levitykseen niin kova kiire etten ehtiny ees kommentoida =)
Mukava että jaksat ja viitit taas touhuta homman käyntiin! Viime vuoden saldoni jäi hiukka laihaks, mut eikös se meininki ookki se tärkein juttu =)
Onko viimevuotiset heinälatolaiset ja hillokellariset samoissa tiimeissään?

Kaisa kirjoitti...

Hih, kiva kun asia innostaa! :)

Ette ole samoissa tiimeissä, vaan olen poistanut kaikilta kirjoitusoikeuden. Jaan ryhmät sitten uusiksi, kun ilmoittautuminen päättyy. Jos porukka kasvaa entiseen malliin, voidaan tarvita vielä kolmaskin blogi....

Katharina kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa kuulen moisesta sadosta:)

Anonyymi kirjoitti...

Tänä vuonna taidan osallistua tähän, on nimittäin sen verran neulottavia sukkia tiedossa :)

Tiina kirjoitti...

Laitoin omaan blogiini infoa sukkasadosta.Sukkaa pukkaa vaikka on vielä lämmintä :)

Satu kirjoitti...

Olen jo aloittanut ohjeiden (ja lankojen) hamstraamisen!

Voin luovuttaa arvontaa kaksi kerää iskemätöntä punaruskeaa Gjestalin Maijaa. Lähetetäänkö ne emännälle vai myöhemmin suoraan arvonnan voittajalle?

Kaisa kirjoitti...

SatuK, kiitos arvontavoitoista! Arvotaanko molemmat kerät samalle henkilölle?

Viime vuonna tehtiin niin, että voiton lahjoittaja lähetti sen suoraan voittajalle. Tehdään samoin nytkin.

Satu kirjoitti...

Hei,
lähetettäköön vain samalle henkilölle, eivät nuo kuitenkaan niin isoja keriä ole!