lauantai 30. elokuuta 2014

Ohjeita sukkien raportoinnista

Vielä on tämä päivä aikaa ilmoittautua! Mikäli olet jo ilmoittautunut, mutta kutsua ei ole tullut, teehän seuraava: mene sähköpostisi lähetettyjen kansioon ja tarkista, että olet kirjoittanut oman sähköpostiosoitteesi oikein. Tarkista sitten, että olet kirjoittanut sukkasadon sähköpostiosoitteen oikein (sukkasato2014@suomi24.fi). Tarkista roskapostikansio, kutsu on voinut mennä sinne. Tarkista, olenko lisännyt sinut tuonne "osallistujat 2014" -sivulle, jos olet siellä ja et ole saanut kutsua, laita sähköpostia tai kommenttia niin lähetän sinulle uuden kutsun! Valitettavasti tänä vuonna mattimyöhäisiä en voi ottaa mukaan, sillä suomi24.fi pitää huoltokatkoa 1.-2.9. eli silloin en sähköpostia pääse tarkistamaan! Eli jos 31.8. aamupäivällä et saa kutsua blogiin, ota siitä heti yhteyttä! Virallinen ilmoittautuminenhan päättyy tänään keskiyöllä.

Sitten siihen itse asiaan, eli tämän vuoden ohjeisiin! Kaikki kolme alablogia ovan nyt löytäneet vapaaehtoiset apuemot, heidät on merkitty myös tuonne tämän vuoden osallistujien listaan (nimen perässä lukee apuemo). Apuemon tärkein tehtävä onkin sunnuntaisin laskea viikon saldo, tänä vuonna lasketaan seuraavasti: kaikki valmistuneet työt yhteensä, kaikki sukat yhteensä, kaikki tossut yhteensä, kaikki säärystimet yhteensä, aikuisten/lasten/vauvojen sukat lasketaan erikseen, sama tossuissa ja säärystimissä. Laskelmat olisi hyvä tehdä iltapäivällä, viimeistään kuitenkin klo 19.00.

Jos haluaa, voi käyttää seuraavaa esimerkkiä pohjana laskelmilleen:

Tällä viikolla valmistui:

Sukkia yhteensä:
Aikuisten sukkia: 
Lasten sukkia:
Vauvojen sukkia:

Tossuja yhteensä:
Aikuisten tossuja: 
Lasten tossuja:
Vauvojen tossuja:

Säärystimiä yhteensä:
Aikuisten säärystimiä:
Lasten säärystimiä:
Vauvojen säärystimiä:

Kaikkia yhteensä:

Jotta laskeminen helpottuisi, suosittelen apuemoja luomaan tunnisteet jo valmiiksi blogeihin: 14sukat, 14tossut, 14säärystimet 14lasten, 14miesten, 14naisten, 14valmiit. Tällöin satolaiset saavat kliksutella tuolta tunnisteista oikeat palikat teksteilleen, ei tule miljoonaa vähän erillaista tunnistetta samoille asioille. Esim. bloggerin mielestä 14lasten ja 14Lasten on eri tunnisteet. Eli: jos et ole apuemo, älä tee uusia tunnisteita vaan käytä valmiita! Tunnisteet saa esiin, kun kirjoittaessa klikkaa "tunnisteet" otsaketta sivun oikeasta laidasta, rullaa siihen kohtaan, missä kaikkien edessä on numero 14 ja alkaa klikkailla sopivia tunnisteita. Helppoa kuin heinänteko! Olisi myös hyvä käyttää niitä tunnisteita, kuvasta on vaikea päätellä sukan kokoa ja kohderyhmää.

Vielä muutama päivä aikaa saada keskeneräiset valmiiksi, puikot vapaaksi ja langat kerittyä!

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Eilen laitoin sähköpostia ja kutsua ei ole näkynyt eikä kuulunut. Oikein oli sähköpostiosoite.

groomeri kirjoitti...

Hei! Eilen tein kutsut ennen puolta päivää, tänään en ole vieläkään ehtinyt koneelle. Yritän ehtiä ennen klo 14 tekemään kaikki valmiiksi! Puhelimella kun on huono laittaa kutsuja :D

Heidi kirjoitti...

Kiitos <3. Kutsu tuli ja mie olin jo päivissä sekaisin :)