sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Pitsisukat


Nämä pitsisukat valmistuivat jo perjantaina, mutta muiden esimerkkiä noudattaen esittelen myös ne. Lankana näissä on aivan ihana Sny:ltä saamani Dalegarn Svale -lanka (50% puuvillaa, 40% viskoosia ja 10 % silkkiä), jota meni aika tarkkaan 100 grammaa, eli kaikki, mitä minulla oli. Ohjeen löysin Garnstudion nettisivuilta, Pitsisukat ovat nämä siis nimeltään. (Nyt osaan linkittääkin, kiitos Makepeace75:n.) Myös Ullaneuleesta löytyy aika samannäköiset Fifi-sukat, mutta en ole vertaillut, että kuinka samanlaiset sukista tulisi. Vähän muokkasin ohjetta, pohjassa on vähemmän silmukoita ja nilkassa virkkasin nypyläreunan sijaan ihan vain ketjusilmukoita.

Baijerilaiset ovat päässeet uudestaan puikoille, ensimmäisessä yrityksessä minulla oli liian pienet puikot ja pelkäsin, että ne katkeavat. Lisäyskerros heti joustimen jälkeen ei vain tunnu sujuvan, täytyy yrittää uudelleen vähän virkeämpänä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin jäi keväällä baijerilaiset (molemmat varret valmiina) odottelemaan syysviileitä.Kesällä en pysty villaa neulomaan.Se lisäyskerros oli tuskallinnen,mutta lopulta onnistui ja tuntui toisen sukan kohdalla jo tutulta.Tsemppiä!Älä luovuta!