sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Pieni, pienempi, pienin

Uhoavan Gnun Kertut ovat saavuttaneet Blogistaniassa huiman suosion. Olen tähän asti karsastanut niitä, koska kuvista päättelin virheellisesti mallin juuri siksi jota inhoan. Sitten - onneksi - katselin blogeissa Kerttuja tarkemmin ja huomasin, ettei sinne päinkään.

Ja niin syntyivät elämäni ensimmäiset Kertut. Varret jäivät lyhyeksi, kun toivoin langan riittävän - eipä sitten riittänyt, lisää piti ostaa. Farkunväristä Nallea tikuttelin 3,5 mm puikoilla.

Aivan ihana ohje! Sukat tuntuivat valmistuvan hirmu nopeasti, kun seurasi sopivan lyhyttä mallikertaa. Kiitos, Uhoava Gnu!


Tämän Step-langan Sami osti minulle viime Kaisan-päiväksi (tai siis olimme Rustoopuorissa ja sain valita jotain... :). Aloitin viime talvena tästä langasta sukkia kärjestä alkaen Ullan ohjeella. Pääsin ensimmäisessä sukassa jo varteen asti, minkä jälkeen hyydyin. Sukkaparka odotti puoli vuotta keskentekoisena, kunnes purin sen. Ei ole kärkialoitus minun juttuni, en millään halua koko ajan tavallista sukkaa neuloessa tuijottaa ohjetta!

Otin langan uudelleen käsittelyyn, kun totesin, että minulta puuttuvat fiksut harmaat villasukat. Fiksuudesta voidaan keskustella - en millään viitsinyt keriä lankaa toista sukkaa aloittaessani oikeaan kohtaan - mutta hauskat ja lämpimät joulutonttusukat näistä tuli! Ja oli ihana neuloa ihan perusperussukkaa ilman mitään kommervenkkejä.


Ja sitten vihdoin ja viimein yhden pikkusukat tempaukseenkin. Kokoa en osaa sanoa, mutta lankana jämä-Nalle Colori, puikot 3,5 mm ja silmukoita puikolla 8.

Huomaattehan tuossa alempana Marin muistutuksen: Lämmitä pikkuvarpaat -tempaus päättyy jo alkavalla viikolla, eli pikkusukkien pitää olla organisoijalla jo keskiviikkona 24.10.!!!!

Olin ajatellut tuhota hyvinkin paljon jämälankoja pikkusukkiin, mutta nyt taitaa olla myöhäistä. Ehkä ehdin huomenna kotiin palattuani vielä tikutella vauvansukat postitettavaksi näiden kaverina.

Ei kommentteja: