lauantai 28. elokuuta 2010

Tervetuloa mukaan, te kaikki 263 osanottajaa!

Ilmoittautuminen vuoden 2010 Sukkasatoon on nyt päättynyt ja mukaan ehti 263 sukkien ja muiden käpälänlämmittimien ystävää. 

Lämpöisesti tervetuloa mukaan! Varsinainen kampanja-aikahan on 1.9.-31.10.2010.

Koska mukana on tänä vuonna paljon uusia, tässä vielä ihan perusjuttuja:

  • Sukkasadon ideana on siis se, että neulot tai virkkaat tai vaikka koukkuat sukkia, tossuja, säärystimiä, mitä käpälänlämmittimiä ikinä tahdotkin. Kun saat jotakin valmiiksi, kirjoitat työstä pikku jutun eli postauksen omaan alablogiisi, siihen, johon olet juuri saanut kutsun. Mielellään voit laittaa kuviakin. Kirjoita niin selkeästi, että aina viikon lopussa oman alablogisi apuemäntä saa helposti laskettua, paljonko erilaisia töitä päättyvän viikon aikana on valmistunut. Ohjeet Bloggeriin kirjoittamiseen, kuvien lisäämiseen ym. löydät täältä. Linkin tekemiseen löydät ohjeet täältä.
  • Apuemäntinä toimivat siis:
Sitten pari asiaa blogiin kirjautumisesta ja sen käytöstä.
  • Ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen on  lähetetty kutsu siihen alablogiin, jonka suojissa tulet toimimaan. Kutsu, jonka lähettäjä on Blogger ja jonka otsikossa mainitaan minut, odottaa sinua sähköpostissasi nyt. Ellei se ole siellä juuri nyt etkä löydä sitä myöskään roskapostisuodattimesta, ilmoitathan minulle asiasta heti. Vaikka meillä on tiistaihin asti aikaa korjata ongelmia, ei kannata odottaa tiistai-iltaan! (Emo lähtee tänään iltapäivällä juhlimaan häitä, mutta siihen asti ja taas huomisaamusta alkaen olen käytettävissänne.)
  • Kutsussa on linkki, jota klikkaamalla päädyt kirjautumissivulle. Tarkat ohjeet kirjautumiseen löydät täältä. Jos sinulla on Gmailin sähköposti tai Bloggerin blogi tai muuten Googlen tunnukset, kannattaa kirjautua sisään niillä, koska silloin saat kaikki toiminnot "saman katon alle". Kun Blogger kysyy kirjoittajanimeäsi, valitse se nimi tai nimimerkki, jolla esiinnyt tuolla vasemmalla olevassa osanottajalistassa, mikäli mahdollista! Jos sinulla on Google-tili jollakin toisella nimimerkillä kuin minkä ole ilmoittautuessasi antanut, kerro se minulle, niin muutan sen osallistujalistaan. Muista käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, sillä sinun on kirjauduttava osoitteeseen http://blogger.com joka kerta, kun haluat kirjoittaa alablogiisi. Huom. pelkkä nimimerkkisi riittää kirjoittajanimessä, älä laita siihen vuosilukua 10, joista on täällä jo puhuttu!
  • Kun kirjoitat, Blogger lisää automaattisesti nimesi tai nimimerkkisi postaukseen, aivan kuten tämän postauksen lopussa lukee pienellä "lähettänyt Kaisa klo xxxx". Sinun ei tarvitse siis enää "allekirjoittaa" tekstejäsi.
  • Aina kun kirjoitat jotakin, laita tekstillesi sopiva luokkatunniste (yksi tai useampia), aivan kuten tämän postauksen lopussa lukee "Tunnisteet: 10valmisteluja". Kirjoita uusi tunniste  kirjoitusruudun alareunassa olevaan Tunnisteet-laatikkoon tai valitse valmiista listasta sopiva luokkatunniste klikkaamalla linkkiä "Näytä kaikki" (katso ohjeet täältä). Huom. Kaikissa tänä vuonna käytettävissä luokkatunneisteissa on oltava alussa se vuosiluku 10, ja yhden tunnisteen on oltava aina oma nimimerkkisi, koska näistä muodostuu mm. tämänvuotinen osallistujalista alablogeihin! Eli siis esim. 10Kaisa, 10aikuisten sukat, 10hyväntekeväisyyteen, 10epäonnistuneet jne jne. Yhdessä postauksessa voi olla monta luokkatunnistetta. Apuemot valitsevat näkyviin tulevat nimimerkit ja aihepiirit vuosiluvun perusteella, joten muista aina tuo vuosiluku 10!
Kuten olen jo maininnutkin, olisi kiva, jos vaikka tässä ennen syyskuun alkua kirjoittaisit omaan alablogiisi pienen esittelyn itsestäsi. Ja missä tahansa ongelmissa voit tarttua hihasta omaa apuemoasi tai minua.

Ei kommentteja: