perjantai 27. elokuuta 2010

Seitsemän tuntia onnehen...

Tämän vuoden Sukkasadon ilmoittautuminen sulkeutuu siis seitsemän tunnin kuluttua. Jos olet vielä kahden vaiheilla, liity ihmeessä - se ei velvoita mihinkään! Tällä hetkellä osanottajia on 250, eikä sellainen määrä sukanneulojia voi olla väärässä... :)

Laitan tähän nyt jo hiukan tietoa tulevasta. Luettehan nämä ohjeet, jooko!

  • Kutsut alablogeihin lähetän lauantaina 28.8. aamupäivällä. Jos olet ilmoittautunut, mutta et ole saanut kutsua sähköpostiisi lauantai-iltaan mennessä, ota yhteyttä! Sunnuntai, maanantai ja tiistai ovat varapäiviä mahdollisten ongelmien selvittämiselle, mutta älä odota tiistai-iltaan kertoaksesi, ettei kutsu ole tullut - kerro se heti!. Tarkoitus on, että 1.9. alkaen jokaisella olisi pääsy omaan alablogiinsa. Varmistathan, että olet ilmoittautunut sähköpostiosoitteella, jota pääset lukemaan.
  • Kun saat kutsun ja kirjaudut omaan alablogiisi (katso ohjeet täältä), käytäthän ehdottomasti sitä käyttäjänimeä jolla olet ilmoittautunut eli jolla esiinnyt tuossa vasemman sivupalkin listassa! HUOM. JOS SINULLA ON OSALLISTUJALISTASSA JO KAIMA, MUISTA EHDOTTOMASTI KÄYTTÄÄ VAIKKA SUKUNIMEN ENSIMMÄISTÄ KIRJAINTA TAI VASTAAVAA KÄYTTÄJÄTUNNUKESSASI, KOSKA MUUTEN TEIDÄT SEKOITETAAN!
  • Kirjautumisen jälkeen olisi kauhean kiva, jos kirjoittaisit lyhyen esittelyn itsestäsi. Se käy samalla Blogger-harjoituksesta niille, joille ohjelma on oudompi. Aina kun kirjoitat blogiin jotakin, käytä yhtenä postauksesi luokkatunnisteena sitä nimeä, jolla esiinnyt Sukkasadossa. Lisäksi laita  sekä nimesi että kaikkien muiden luokkatunnisteiden eteen vuosiluku. Tämä sen takia, että osa alablogeista on käytössä jo kolmatta vuotta, ja muuten apuemojen on mahdotonta selvittää, mitkä tunnisteet kuuluvat millekin vuodelle. Siis esim. 10Kaisa, 10lapsille, 10hyväntekeväisyyteen tms.
  • Viime vuosina käytäntö oli sellainen, että blogissa sai esitellä aiemmin valmistuneita tai aloitettuja ja Sukkasadon aikana viimeisteltyjä sukkia ym. Niitä ei kuitenkaan laskettu saldoon. Mainitkaa siis selvästi, jos käpälänlämmittimet eivät ole kokonaan Sukkasadon aikana tehtyjä, etteivät apuemännät joudu ymmälle!
  • Ja täällähän siis saa sekä neuloa että virkata, ja satoon hyväksytään sukkien lisäksi tossut, sniikkerit ja säärystimet.
  • Koska kaikki osanottajat näkyvät aakkosjärjestyksessä täällä Kotiladossa, ei alablogeihin tehdä samanlaista osallistujalistaa. Sen sijaan kunkin alablogin lista muodostuu lisäämistänne tunnisteista, joista apuemo valitsee käsin näkyviin ne, joiden alussa on vuosiluku 10 (siis 10Kaisa jne). Kirjoita siis itsestäsi edes esittelypostaus ja muista käyttää siinä vuosilukua ja nimeäsi tunnisteena, jotta näyt listalla!
  • Tarkoitus on pyrkiä mahdollisimman suureen ei-kilpailuhenkeen. Alablogit ovat Bloggerin  käytännön vaatima välttämättömyys (max 100 kirjoittajaa / blogi), eivät mitään keskenään kisaavia joukkueita. Tästä johtuen apuemännät ilmoittavat minulle, monetko sukat, tossut jne. on esitelty heidän alablogissaan kuluneen viikon aikana, ja minä julkaisen sunnuntaisin yhteen lasketun viikkosaldon täällä Kotiladossa. Seuratkaa Kotilatoa kaikkien tiedotusten varalta! Ja tietysti omaa alablogianne, jossa oma apuemäntänne kertoo tärkeistä asioista.
  • Loppuarvontaan täytyy erikseen ilmoittautua, paitsi jos osallistuu vain kaikkien kesken järjesttävään arvontaan. Teen Kotilatoon omat postaukset eri sääntöjen mukaan arvottaville jutuille - tästä lisää sitten marraskuun alussa. Muistakaa kuitenkin, että kahden ja puolen sadan ihmisen tekemisistä ei kukaan pysty pitämään täydellistä kirjaa, ellei kukin hoida sitä itse. Pitäkää siis itse kirjaa töistänne omassa blogissanne tai Ravelryssä tai vaikka ruutuvihossa! Ja seuratkaa arvontakriteerejä Kotiladon sivupalkissa.
  • Ja tärkein sääntö on tietenkin tämä: nyt pidetään hauskaa!

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Huomasin, että listassa on kaksi Marjaa. hih, on kuin kaksi marjaa, niin kuin sanontakin on, mutta olisiko syytä laittaa joku tunniste lisää ehkä, ettei mene Marjat sekaisin!?

Kaisa kirjoitti...

Voivoi, juuri tämän takia PYYSIN käyttämään sukunimen ensimmäistä kirjainta tai vastaavaa, jos käyttää sellaista nimeä että kaimoja voi tulla... Yritän keksiä jonkun erotuksen.

MysteryKnitter kirjoitti...

Kaisa: juuri tuon takia käytän tätä nikkiä, jota käytän. Minullakin on siellä kaimoja, joten nikillä erottuu joukosta.