keskiviikko 22. elokuuta 2007

Täti Vihreä sukkatalkoissa

Moikka! Täällä ilmoittautuu Tuija porukoihin! Olen tämmöinen himppasen alta viiskymppinen Täti Vihreä, jonka vapaa-aika menee pitkästi pihahommissa, atc-askarteluissa ja sukankudonnassa. Vielä pari vuotta sitten puikot pölyyntyivät kaapin perukoilla, vaikka nuorena tyttönä olinkin kova kutomaan ja virkkaamaan. Yleensä kudoin liian kireitä villasukkia ja muotopuolia villapaitoja, joten eihän se ihme, että totesin homman tympeäksi.

Pari vuotta sitten innostuin kutomisesta jälleen ja koska sukan kantapää oli autuaasti unohtunut ja näyttäytyi mielessäni mahdottomalta ratkaista kuin Gordionin solmu, väsäsin vain kaulaliinoja. Kaulaliinoja tuli kuin liukuhihnalta ja niitä lahjoiteltiin ulkomaan sukulaisia myöten.

Viimein otin sukkapuikkoja sarvista ja hain netistä ohjeet ja huomasin, että kantapää ei ollutkaan härkänen vaan kärpänen. Kun homma lähti käyntiin kuin lapsenteko, eivät sukkapuikot ole sen jälkeen tyhjillään olleet.

Paljon on jo annettu lahjoiksikin, mutta kodittomia pareja odottaa vielä paperikassillinen ja uutta tulee tasaiseen tahtiin. En osaa enää telkkaria katsella ilman puikkojen kilistelyä, tuntuu ajantuhlaukselta vain töllöttää.

Oma blogini on Täti Vihreän Tuulenpesä, jossa sukkia ja paljon muutakin. Tervetuloa käymään!

Ei kommentteja: